Zákulisie samovydávania
E-kniha

alebo ako si vydať knihu

Túžili ste niekedy po vydaní vlastnej knihy? Ak áno, ponúkam vám náhľad do zákulisia samovydávania. Bez prikrášlenia, úprimne a priamo. Táto kniha obsahuje viac ako 90 % môjho... Čítať viac

4,8 92 hodnotení
Vydavateľstvo
Michaela Zamari
Počet strán
240

Túžili ste niekedy po vydaní vlastnej knihy? Ak áno, ponúkam vám náhľad do zákulisia samovydávania. Bez prikrášlenia, úprimne a priamo. Táto kniha obsahuje viac ako 90 % môjho „know-how” a pomôže vám zorientovať sa v džungli... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

9,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Túžili ste niekedy po vydaní vlastnej knihy? Ak áno, ponúkam vám náhľad do zákulisia samovydávania. Bez prikrášlenia, úprimne a priamo. Táto kniha obsahuje viac ako 90 % môjho „know-how” a pomôže vám zorientovať sa v džungli samovydávania.

V knihe vám ďalej prinášam
- názory iných úspešných autorov, ktorí si vydali alebo vydávajú knihy na vlastné náklady a ich rady, čo by poradili začiatočníkom,
- jednotlivé kapitoly venované korektúre, zalomeniu textu, tlači, výrobe obálky, distribúcii knihy, marketingu, e-booku,...
- moje skúsenosti, vtipné aj tie poučné,
- čo ma motivuje, čísla, orientačné ceny, možnosti trhu.

Nájdete v nej aj odpovede na otázky, ktoré som ja nemala komu položiť, keď som sa rozhodla vydať si prvú knihu na vlastné náklady. Nenašla som totiž nikoho, kto by sa už predo mnou vybral s tými istými podmienkami rovnakým smerom.

Kniha priateľským jazykom mapuje, čo som sa naučila za vyše dva roky intenzívnej práce, keď som stihla popri zamestnaní vydať za 14 mesiacov 4 knihy.
A teraz vás pozývam do zákulisia. Idete?
Ďalej obsahuje opis celého procesu, ako sa môže obyčajný smrteľník bez vydavateľstva dopracovať od hotového rukopisu k tlačenej knihe. Spomínam v nej všetky plusy vydávania kníh na vlastné náklady, ale aj mínusy, nech si sami zvážite, či ste ochotní obetovať svojmu snu všetok čas, energiu a potrebné financie.

Či už ste autor, alebo iba vášnivý knihomoľ, táto jednohubka je určená aj vám.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

92 hodnotení

81
9
0
0
2

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Kristína Štefániková
Overený nákup
15.3.2023
Kniha ma vôbec nenadchla. Neviem prečo by mi niekto v kvázi príručke o tom, ako si sám vydať knihu mal radiť, kedy sa v texte píše s a kedy z. To sa predsa učia druháci na základnej škole a človek, ktorý túži vydať knihu, by podľa môjho skromného názoru niečo také mal ovládať. Kúpila som ju v e-forme (prečítala som 11 % knihy), dostala som sa po túto vzácnu informáciu a ďalej s ňou rozhodne nebudem strácať čas. Škoda nielen času, ale aj peňazí. Čítať viac
35
Sexkomiks - Philippe Brenot, 2017
Práve čítam
Sexkomiks

Som knihomoľka, ktorá číta súčasne aj 5 kníh. Ako prvú knihu som prečítala Pána prsteňov a odvtedy milujem fantasy a čítam, čítam a čítam. Najviac milujem fantasy a non-fiction, ale čítam všetky žánre. Rôzne prečítam 120-160 kníh. Tak ako to ja hovorím, každá kniha má svojho čitateľa len si ho musí nájsť, preto píšem odporúčania, nie recenzie. Viac z môjho sveta nájdeš na Instagrame @denny_medziriadkami @_dennyto

Denisa Tomíková
Overený zákazník
15.5.2022
Kniha, ktorú musí mať každý knihomoľ
Určite si túto knihu musí prečítať každý, kto sa pohráva s myšlienkou, že niekedy vydá knihu. Kniha ťa pripraví na mnoho komplikácií, ktoré ťa za cestou za tvojou vlastnou knihou môžu stretnúť. Vďaka radám, ktoré ti dá autorka, sa vyhneš aj mnohým potenciálnym chybám (nemusíš predsa opakovať tie isté chyby, aspoň budeš mať priestor urobiť nové). Môžeme si povedať právdu, vydanie knihy nie je hračka, ale stojí to za to. V knihe „Zákulisie samovydávania“ nájdeš rady od skúsenej samovydávateľky.

Myslím, že kniha dá mnoho aj človeku, ktorý nechce vydať vlastnú knihu. Po prečítaní tejto zistí, čo všetko stojí za vydaním kníh, ktoré tak rád číta. Rozhodne to bude obohacujúce čítanie.
Čítať viac
Barbara
Neoverený nákup
3.4.2022
Túto knihu som prečítala dosť rýchlo, bolo tam veľa tipov a rád, takže sa k nej určite veľa ráz ešte dostanem.
Bola veľmi zaujímavá, už len z toho, že som veľký milovník čítania a kníh už od detstva a z druhého, že napísať a vydať knihy je jeden z mojich veľkých snov.
Taktiež sa mi páčilo, že oslovila aj iných autorov a mohli sme si prečítať názory aj od iných ľudí.
Celkovo chválim a určite sa k nej ešte vrátim :)
Čítať viac
6
Candy - Baja Dolce, 2022
Práve čítam
Candy

Vášnivá knihomoľka, ktorá radšej žije príbehy s hlavnými postavami v knihách, ako v realite s ľuďmi ❤.

Tiny Pobis
Overený zákazník
6.12.2021
Skvelé!
Povedzme si úprimne, kto z nás knihomoľov by nechcel vydať svoju vlastnú knihu? Táto kniha, je mojou prvou knihou od autorky Michaela Zamari a ja jej kúpu určite neľutujem. Mišku už nejakú dobu sledujem, na jej sociálnych sieťach (instagram a facebook), preto som vedela čo zhruba od knihy očakávať, i keď som ešte žiadnu knihu od nej nečítala.

Kniha je napísaná veľmi jednoducho a pútavo. Skôr mi prišlo, ako keby sedím so samotnou autorkou na káve/čaji a ona sa mi snaží ukázať čaro samovydávania. Dej knihy ma niekoľko krát prekvapil a zarazil, keďže som netušila, že proces samovydávania kníh na Slovensku je tak zložitý, i keď autorka to vysvetlila veľmi jednoducho a tak, že sa to dalo pochopiť.

S určitosťou tak viem povedať, že táto kniha nie je posledná, ktorú od autorky mám!
Čítať viac
14.6.2021
Výborné !!!
Wau. Knihu som zhtla za necelý deň a pritom som načerpala toľko nových informácií že hotovo. A nie nechystám sa vydať knihu (na to tu máme iné kapacity) takže knihu odporúčam nielen pre tých ktorí by chceli vydať knihu po vlastnej réžií ale aj nám čitateľom ktorých celé toto dianie fascinuje a zaujíma. Miška to zvládla bravúrne – všetko napísané laicky tzv. po lopate čiže naozaj tomu porozumie každý jedinec. Kniha je rozdelená na také ´´mini´´ kapitolky kde sa venuje od samotného nápadu cez náklady, marketing, reklamu, formáty, tlač až po distribúciu knihy a na záver ešte stihne vyspovedať našich ďalších samovydávateľov ako je Baja Dolce či Ivica Ďuricová. Oni tiež vypichnú plusy a mínusy samovydávania. Všetko je krásne zhrnuté v bodoch, Miška to podáva výborne na príkladoch takže si to človek vie jednoducho a lepšie predstaviť. Túto knihu odporúčam naozaj všetkým ktorých celé zákulisie zaujíma – a aj keď nezaujíma, mali by ste si to prečítať :D Mne tá kniha veľa dala a otvorila oči v mnohých smeroch. Na záver ešte držím všetkým palce ktorí sa rozhodnú urobiť takýto krok vpred. Verte si a nevzdávajte sa. Čítať viac
22
Overený zákazník
29.1.2021
Výborná kniha! Vhodná nie len pre tých, ktorí by chceli vydať knihu, ale aj pre bežných čitateľov (knihomoľov). Autorka popisuje vlastné know-how zo sveta vydávania kníh, perfektne popisuje všetky výhody aj nevýhody samovydávania, odhaľuje zákulisie knižného trhu a fakt, že pyramídy kníh pri pokladni v kníhkupectvách aj niečo stoja. Určite si knihu prečítam opäť, pretože je doslova nabitá užitočnými informáciami a zároveň písaná príjemným štýlom :) Čítať viac
8
Líščí zámok - Lina Franková, 2023
Práve čítam
Líščí zámok

Ahojte, volám sa Erika a venujem sa knižným recenziám a literárnej kritike. K tejto činnosti som sa dostala cez jednu autorku ktorej som robila hodnotenie knihy. Spolupracovala som s mnohými spisovateľmi ako externá čitateľka, pomáhala som pri vyhľadávaní súvislostí z viacerých kníh. Taktiež mám skúsenosti pri porovnaní originálu, či logických chýb. Čítam už malička a bez kníh a kávy si neviem predstaviť deň. Mimo to rada cestujem, spoznávam nové krajiny a maľujem.

Erika Telekyová Telekyová
Overený zákazník
3.1.2021
Aké je to vydať si vlastnú knihu a čo všetko pre to treba spraviť? Oplatí sa investovať toľké peniaze? Odpoveď nájdete v knihe Zákulisie samovydávania od Mišky Zamari.
--------------
Priznám sa, už veľmi dlho som túžila prečítať si túto bibliu pre autorov, bola som strašne zvedavá a autorke ďakujem za túto možnosť. Je to neopísateľný pomocník nie len spisovateľom, ale aj nám, recenzantom, pretože som sa tu dozvedela veci, ktoré využijem v ďalších hodnoteniach.
Zo začiatku som si myslela, že pôjde o klasickú učebnicu s poučkami a príliš odborným textom. Avšak bola som veľmi milo prekvapená, že kniha je napísaná úplne jednoduchým hovoreným štýlom, akoby mi to autorka rozprávala osobne. Postupne odhaľuje celý proces vydania knihy od hotového rukopisu po distribúciu do kníhkupectiev.
Uviedla, koľko približne stojí profesionálna korekcia textu- tie čísla ma šokovali! Zohráva tu síce množstvo faktorov, no hlava sa mi zatočila už len pri pomyslení, že ide o sumu vo výške jednej výplaty, častokrát aj viac. Ibaže sama občas vidím aj na finálnych knihách, že dobrý korektor je na nezaplatenie.
"Nájdu sa však aj takí, ktorí majú radi knihy a sú ochotní dohodnúť sa na cene"
Okrem i/y som sa dozvedela, ako je to s čiarkami, pomlčka mi a spojovníkmi, takže som dostala aj minilekciu slovenčiny, a s preklepmi, ktoré tak často v recenziách kritizujem. A teraz idem s kožou na trh, prosím nesúďte ma, myslela som že je to lajdáckosť. Veď predsa finálny produkt veľa vypovedá o autorovi, je to jeho vizitka, ako je teda možné, že sa niečo také stalo? Prisahám, už nikdy nebudem komentovať preklepy! Dozvedela som sa, že častokrát autori za to nemôžu, proste sa to stáva. (Hovorím o preklepoch na jednu ruku v celej knihe)
"Človek môže excelentne poznať gramatiku a napriek tomu chyby prehliadne... VEĽA CHÝB MÔŽE VZNIKNÚŤ AJ PRI VÝMENE RUKOPISU VO WORDE..."
Toto bola pre mňa novinka a holt, človek sa celý život učí.
Dozviete sa, aké typy obálok existujú.
Predsádky a stužky: skoro každá kniha od Mišky má krásnu predsádku a stužku. Na nich mnohé vydavateľstvá šetria, čo je síce pri, dajme tomu, 1000 kusoch finančne náročnejšie. Ja vsak vravím, vizuálne je to obrovské plus a taká krásna prvá strana dá knihe iný šmrnc!
Samotná tlač ma ohromila svojou sumov a hlavne pevným počtom normostrán. Ale to, že si distribútor zoberie polovicu zisku z predaja, tak to ma absolútne odrovnalo nehovoriac, že sa platí aj keď chcete mať knihu vystavenú v obchode! Mnohokrát vidím vo výklade krásne urovnané komínky kníh a nikdy som sa nezamýšľala, že by to mohlo niečo stáť.
Dostala priestor aj verejná mienka ľudí voči slovenským autorom a prirovnanie, "myslela som, že to písala zahraničná autorka" Áno, lichotí to, ja sama som už použila toto prirovnanie. Podľa mňa je to vec nie len vkusu, ale hlavne pozostatok z minulého režimu. Tým nechcem povedať že v zahraničí nie sú super autori, ale nechápem prečo ľudia podceňujú domácu tvorbu a nedajú jej šancu. Zoberte si takú knihu z 90.rokov a teraz. Rozdiel je obrovský! Myslím, že na domácom trhu sú oveľa lepší autori než tí, ktorích nám podsúva marketing, ja sama čoraz častejšie siahnem po knihe od našincov, pretože najväčšie poklady máme doma. A ak môžem propagovať, tak radšej domácu tvorbu, aby sa už zbúrali predsudky!
Dozvedáme sa o možnostiach ako získať finančnú podporu, kde hľadať a na koho sa obrátiť. Toto sú informácie nad zlato a o polovici som z nich nevedela.
Skúsenosti ostatných autorov- samovydavatelov boli tiež osviežením a prínosom, hlavne čo sa skúseností týka. Takže budúci autori, ak chcete začať, Miška vám ponúka skvelý štart. Túto knihu odporúčam každému začínajúcemu spisovateľovi, ale aj širokej verejnosti a nie je vylúčené, že ju podarujem ďalšej nádejnej autorke.
Čítať viac
18
Overený zákazník
23.12.2020
Recenzia
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Zvyknete si písať nejaké príbehy len tak pre seba a rozmýšľali ste niekedy nad tým, aké by to bolo, keby tie príbehy raz ožili? Alebo už máte všetko spísané a neviete, čo s tým?

Táto kniha, ktorú napísala úžasná osôbka , vám odpovie na všetky otázky týkajúce sa vydávania kníh.

Ja osobne som si nikdy nič nezapisovala, niekedy mám problém zapísať si aj nákupný zozna, ale určite sa medzi vami niekto taký nájde, kto by svoje knižné bábätko rado držalo v ruke.

Napriek tomu ako som písala, že ja si nikdy nič nespisujem, ma kniha zaujala. Chcela som si ju prečítať už len z toho dôvodu, že to bola jediná, ktorú som od Mišky nečítala. Priznám sa, bola som milo prekvapená. Čakala som samé fakty, aj som sa dočkala. Ale neverila som, že aj kniha plná informácii a faktov vie byť podaná takýmto skvelým štýlom. Cítila som sa, ako keby Miška sedela oproti mne a rozprávala mi o sebe, svojich skúsenostiach a ja ju pozorne počúvam. Naozaj nikdy by som nebola povedala, že ma raz aj takáto literatúra zaujme. A v tom je autorkine čaro jednoznačne. Dávnejšie som jej písala, že by som od nej prečítala aj knihu receptov, kebyže napíše, lebo ešte aj to by podala zaujímavo a táto kniha ma v tom len potvrdila

Dozvedela som sa množstvo nových informácii, čo to obnáša vydať si knihu. Niekedy som sa nestíhala čudovať, koľko financií je za tým, za co všetko treba platiť a nie sú to malé čiastky.

Najťažsie nie je knihu napísať, ale všetko to, čo nasleduje po tom ako sa rozhodnete vydať si ju, keď ju chcete v ruke držať. A po prečítaní Zákulisia patrí môj obdiv všetkým autorom jednoznačne, ale najmä tým, ktorý do toho celého procesu vkročia na vlastnú päsť. A už len z úcty k nim sa nestane, že by som nejakú knihu nedočítala...
Čítať viac
21.12.2020
Úžasná kniha
Ja veľmi nečítam takúto motivačnú alebo náučnú literatúru. Táto kniha sa mi veľmi páčila. Zaujíma vás ako vzniká kniha? Čo to všetko obnáša? Ako vzniká ekniha? Ako funguje marketing, vydavateľstvo a tak podobne? A koľko to vlastne všetko stojí? Toto a ešte viac sa dozviete v tejto útlej ale náučnej knihe.
Ja osobne som si vedela predstaviť, čo to musí dať roboty si vydať knihu, ale že tam je toho ešte o niečo viac, som netušila. Chce to naozaj veľa práce. Klobúk dolu pred všetkými spisovateľmi/samovydavateľmi a vlastne každým kto píše knihy.
V tejto knihe sa všetko dozviete na rovinu, bezservítky a v jasných farbách vám Miška povie ako to chodí. Poradí Vám ako nato, keď si chcete vydať knihu, čo robiť keď toto alebo tamto. Nájdete tu jej vlastné skúsenosti, ostatných autorov ako Baja Dolce alebo Ivica Ďuricová.
Sú tu dokonca aj sumy, čo konkrétne koľko stojí. Pri niektorých som zostala naozaj zarazená. Pekné pálky. Po tejto knihe sa každý bude určite inak pozerať na knihy, lebo bude vedieť, koľko úsilia za tým je. Knihu vám odporúčam prečítať, ak si chcete vydať knihu, chcete byť zbehnutý v tomto smere alebo vás len zaujíma, ako vzniká kniha.
Kniha je písaná pre laikov, takže skvelo všetkému pochopíte, žiadne nezrozumiteľné veci. Bolo to skvelé oddychové čítanie a som rada, že už viem, aké to vie byť niekedy drsné vo vydavateľskom svete.
Čítať viac

Michaela Zamari

Čítať viac

„Policajné štatistiky sú ako bikiny. Odhalia pre niekoho málo, pre niekoho veľa, ale vždy iba toľko, ako chcel sám autor.“

Mafiánska poprava? - Peter Šloser, 2019
Mafiánska poprava?
Peter Šloser