Nevesta z Ivy Greenu
E-kniha

Poďte opäť do Ivy Hillu, dedinky, kde majú ľudia pevné vzťahy, kde víťazí láska a tajomstvá budú čoskoro odhalené… Vo vzduchu je jar… a zmena. Mercy Groveová sa musela vzdať... Čítať viac

4,7 61 hodnotení
3. diel série
Historky z Ivy Hillu
Vydavateľstvo
i527.net, 2020
408 strán
6-7 hodín čítania

Poďte opäť do Ivy Hillu, dedinky, kde majú ľudia pevné vzťahy, kde víťazí láska a tajomstvá budú čoskoro odhalené… Vo vzduchu je jar… a zmena. Mercy Groveová sa musela vzdať svojej dievčenskej školy a je presvedčená, že už... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

9,79 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Poďte opäť do Ivy Hillu, dedinky, kde majú ľudia pevné vzťahy, kde víťazí láska a tajomstvá budú čoskoro odhalené…

Vo vzduchu je jar… a zmena. Mercy Groveová sa musela vzdať svojej dievčenskej školy a je presvedčená, že už navždy zostane starou dievkou, keďže muž, ktorého miluje, je nedosiahnuteľný. Premýšľa o tom, že opustí Ivy Hill a stane sa guvernantkou – toto rozhodnutie bude mať dôsledky, o akých sa jej ani nesnívalo.
Jej priateľka Jane Bellová zatiaľ čelí inému rozhodnutiu. Má sa vydať za Gabriela Lockea a vzdať sa hostinca? Má ďalšieho muža odsúdiť na bezdetné manželstvo?
Keď sa v dedine objaví tajomná krajčírka, Mercy, Jane a ostatné dámy sa s ňou pokúsia spriateliť, ale čoskoro im začne byť jasné, že nie je tým, za koho sa vydáva. Ženy z Ivy Hillu sa tešia na jednu svadbu, ale čakajú ich mnohé prekvapenia a niektoré sny sa ešte môžu stať skutočnosťou.
Čítať viac
Originálny názov
The Bride of Ivy Green
Počet strán
408
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
719861
Štýl
mysteriózny, romantický, napínavý, historický
Jazyk
slovenčina
Preklad
3. diel série
Historky z Ivy Hillu
Vydavateľstvo
i527.net
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

61 hodnotení

46
13
2
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

23

Milujem knihy a citam vsetko, co mi pride pod ruku. Pri citani si chcem odychnut, prehrat si v hlave pribeh, ktory citam a tesit sa na to, ako knihu opat otvorim. Kniha ma musi pobavit, rozplakat, ci vystrasit…jednoduho musi u mna vyvolat pocity, uz nech su akekolvek. Jedine, co u knihy neznesime je nuda. Ak sa mi stane, ze zacinam preskakovat riadky, ci dokonca strany, tak viem, ze je cas knihu odlozit a malokedy sa k takej knihe opat vraciam. Citam velmi narazovo, ked mam cas, tak je to niekolko kniziek za tyzden a ked nie, tak sa na knizku ani mesiace nepozriem, vtedy mi staci zajst na martinus a zase objednavam aj desat kniziek naraz :)

Eva Sloviková
Overený zákazník
31.5.2023
Laskava odychovka
Myslim, ze tento laskavy pribeh sa velmi dobre cita presne v tomto jarno/letnom obdobi. Pre vsetky milovnicky romantickych historickych romanov, toto je dalsie dielo z mestecka Ivy Green a rozhodne stoji za precitane. Mam pocit, ze pri tejto tretej casti je potrebne, aby ste mali precitane prve dve knihy, potom vsetko dava ovela vacsi zmysel a v knihe sa pekne uzatvaraju viacere osudy hrdiniek z maleho mestecka. Ja som si zenske hrdinky velmi oblubila, takze aj ked je dej prilis predvidavy, vobec mi to neprekazalo, len som tuzila mat vsetky hrdinky "na poriadku" :)
Pribeh je mily, laskavy, ma aj nejake to tajemstvo, trosku zvratov (aby to nebolo prilis priamociare), lahko sa cita a mne osobne bolo pri citani jednoducho dobre a prijemne. Takze ak potrebujete historicku oazu pokoja a romantiky, urcite siahnite po tychto milych knihach, na ktore sa mimochodom aj nadherne pozera. Knihy maju naozaj jedny z najkrajsich obalok historickych knih.
Čítať viac
Iveta Moravčíková
Neoverený nákup
13.3.2023
V dobrom i v zlom
Dočítala som posledú tretiu knihu zo série a môžem len povedat perfektné velmi sa mi páčila život ludí a pomoc si navzájom, podpora v dobrom i v zlom. Vybudovanie si vlastného domova zo všetkým čo k tomu treba a hlavne láska. Čítať viac
3.3.2023
Veľmi ľahký román z obdobia 19. storočia v Anglicku. Jednoduchá romantická zápletka, predvídateľné postavy a predvídateľné dejové zvraty. Autorka tvrdí, že obdivuje Jane Austenovú, ale kvalitatívne sa na ňu veľmi nechytá, nevystihla historické podrobnosti, odignorovala hodnoty a spoločenský poriadok daného obdobia, chýba aj kódovaný jazyk tak typický pre túto dobu. Kniha je skôr moderným ľúbostným románom, len postavy sú oblečené do historických kostýmov. :) Esteticky celkom uspokojivý štýl písania, jasné vyjadrovanie, autorka sa nezamotáva, pekné dialógy, absencia náročných opisov a vyčerpávajúcich intelektuálnych myšlienok. Odporúčam pre nenáročného čitateľa, ktorý si chce oddýchnuť pri klasickom ľúbostnom románe. Čítať viac
25.1.2022
prívetivé a láskavé
Kedže túto tretiu časť som čítala ihneď po skončení druhej, plynulo to nadviazalo na dej. Možno až tak, že mi skrátka splynuli jednotlivé udalosti... Bola aj v dvojke nejaká svadba, že?
Krátko a dobre, je tu toľko línií a všetky sa pekne uzavreli! Chvíľu si cynická časť vo mne hovorila, že predchádzajúce diely boli zaľudnené len preto, aby v závere série mohla autorka všetkých popárovať a dopriať im šťastné konce. A teda že ich bolo... Niektoré boli spomenuté len letmo, pri hlavných hrdinkách dostali ich životy väčí priestor.
Páčilo sa mi, ako sa tu mihli postavy z autorkiných kníh. Učiteľ tanca s manželkou tu má svoju scénu, ale spomenie sa aj učiteľovanie všeobecne, najmä pozícia guvernantky (medzi služobníctvom a panstvom, osamotená).
Nová ženská postava a nové zamestnanie (krajčírka) bola zaujímavejšia ako som čakala, ale vlastne by ani nevadilo, ak by sa tam nevyskytla. A cirkus detto. Vadila mi veľká zhoda náhod. Ja viem, že to malo za následok ďalšie šťastné rodinné stretnutia. A tiež viem, že je to romantika a očakáva sa to, ale jednoducho, teraz to bolo zdĺhavé. Zase na druhej strane, ani smutné veci sa nediali bezdôvodne. V Klassenovej knihách sa však priamo nepomenúvajú a sú spomenuté len okrajovo a zaobalene, či už sa týka odvrhnutia slobodnej tehotnej dcéry, násilie na ženách, potraty, mimomanželský sex, legitímnosť detí, adopcia a tak podobne. Zato inšpirácia Austenovými románmi je zjavná- napr. že nevydatá sestra žije v dome svojho brata a tu sa musí prispoôsobiť jeho manželke.
Klassenová si však ide svoju líniu, sme svedkami pozvoľného a nie príliš akčného deja, kde všetko má svoj cieľ, nič sa nedeje náhodne a osudy všetkých sú napokon veľmi prívetivé a láskavé.
Možno práve táto zdĺhavosť, či pomalosť sposobí, že si prečítam už len Vianoce z tejto série a na chvíľu s romantikou končím.
Čítať viac
Erika Gombalová
Overený nákup
20.6.2021
Milujem knihy a rada sa k dobrým príbehom vraciam a tento je jeden s nich. Mercy je skvelá žena a moc som jej držala palce aby sa vydala za muža ktorého miluje. Čítať viac
20

Recenzie na knižky nájdete aj na mojom instagrame @the_books_hunter

Viktória Vojteková
Overený zákazník
7.1.2022
A máme tu tretiu a zároveň záverečnú časť! Asi vás ani neprekvapí, keď poviem, že tu máme na obzore ďalšie nové postavy, nové záhady na vyriešenie a staré, možno nové lásky na výhľade. A to znamená len jediné. Obyvatelia Ivy Hillu sa teda určite nudiť nebudú a my sa máme na čo tešiť.

Pripomeňme si naše tri hlavné ženské postavy- Jane Bellovú, Rachel Ashfordovú a Mercy Groveovú. Jedna z priateliek sa teší dobrému vydaju, druhú čaká jedno dôležité rozhodnutie a tretej sa život rozpadol ako domček z kariet a čaká pred ňou neistá budúcnosť. A do toho všetkého sa v dedine objaví tajomná krajčírka, ktorá nie je tou za ktorú sa vydáva. Ak vás ani toto nenalákalo na sériu Historky z Ivy Hillu tak potom už neviem čo.

Ak vás nelákajú tajomstvá, ktoré je treba odhaliť tak vás možno nalákam príjemnou dedinskou atmosférou, kde sa každý pozná s každým a kde sa dokážu ľudia spojiť ak treba pomôcť. Počas celého čítania vás obklopuje príjemná atmosféra priateľstva a lásky vo všetkých jej podobách.

Nakoniec len chcem dodať, že si viem predstaviť omnoho viac kníh z prostredia Ivy Hillu, pretože je tu toľko skvelých postáv, o ktorých by som si rada prečítala a dozvedela sa o ich živote oveľa viac. Avšak, krajšie ukončenie som si ani nemohla priať.
Čítať viac

Julie Klassen

Čítať viac

Vydavateľstvo i527.net

Čítať viac

„Keď túžime po spravodlivosti pre seba, nesmieme byť nespravodliví k iným. Upierať udatnosť nepriateľovi, ktorého sme premohli, znamená podceňovať naše víťazstvo.“

Ben Hur - Lew Wallace, 2015
Ben Hur
Lew Wallace